Navigace: Úvod > Blog > Výživa > Tibetská houba

Tibetská houba | VIP

Lukáš Obršál | 15.03.2020 | Kategorie: Výživa

Podpoř svůj střevní mikrobiom a dodej dávku kvalitních probiotik, kterou ti může poskytnout příroda

Podpoř svůj střevní mikrobiom a dodej dávku kvalitních probiotik, kterou ti může poskytnout příroda zcela zadarmo!

 

Dnes bych se s Vámi chtěl pobavit o produktu, který zde můžete sehnat zcela zadarmo, někdo vám ho daruje, popř. za pár korun ve svém regionu (houba neustále roste a proto i ta cena je vždy velmi přijatelná), na internetu se dá koupit velmi snadně.
Vždy když jsem se začal zajímat trochu hlouběji o problematiku střevního mikrobiomu, zjistil jsem, že nejlepší potraviny, které nám pomáhají ke správné rovnováze ve střevech jsou zcela zadarmo, stačí si určité potraviny sehnat a poté je nechat aby dělaly svojí práci , převážně jde o kvašení.
 
K čemu je tato houba dobrá? 
Tibetská houba tělu dodává potřebná probiotika (rovněž vitamíny a enzymy), které se usadí ve střevech a pomáhají napravit trávení, podporují čištění těla a tím i orgánů, podporují správné fungování imunity. Ano je to tak, pokud si srovnáte své střevo, máte krásnou pleť, husté vlasy, pevné nehty , čistou energii kterou budete využívat díky správnému natrávení potravy a taktéž i pravidelnou stolici, která Vám zaručuje správný chod vašeho organismu. 

Pomůže mi tato houba k lepší imunitě? 
Říká se, že ve střevech se nachází 80-90% imunity. Pouze čisté tělo je schopno se bránit proti nemocem, proto naleznete na internetu dlouhý výčet nemocí, které tyto houby léčí. Působením houby vzniká kysaný nápoj – každý zná blahodárné účinky například kysaného zelí o tomto produktu se budeme bavit posléze, opět bych tomuto tématu chtěl věnovat celý článek.


Tibetská houba je živý organismus, který se rychle množí a při správné péči žije mnoho let. Doporučuje se začínat na malých dávkách, kolem 1 dlc kefíru. ač se to nezdá, probiotika jsou velmi živá a pokud tělo není zvyklé je přijímat, mohou způsobit zažívací potíže – průjem či zácpu.Jako se vším zde platí jednoduchá metodika, jakákoliv věc, která je prospěšná může být jed když se to přežene s množstvím. Doporučuji proto začínat opravdu střídmě. 

Po týdnu užívání se obyčejně dávka zdvojnásobuje, podle toho se také houba množí, většinou se po týdnu znásobí , během 14 dní už můžeš užívat dávku, jaká je ti příjemná.
Někdo to má po týdnu, někdo po měsící, vždy záleží na stavu tvého střevního mikrobiomu. 

Důležitá pravidla
PŘI MANIPULACI S HOUBOU NEPOUŽÍVEJ KOVOVÉ PŘEDMĚTY. (sklenice ze skla, lžička i cedník plast). Houba pracuje rychleji při vyšších teplotách kolem 24 až 25 stupňů.
Pro hustější kefírek můžeš nechat pracovat 12 hodin v teple a zbylých 12 hodin v lednici 

Postup přípravy: 
Tibetskou houbu vlož do skleničky s čerstvým mlékem, přikryj plátnem, nebo víčkem a nech 24 hodin pracovat, občas zamíchej- stačí jednou denně.
Doporučuji nechat 12 hodin při pokojové teplotě, poté dát na 12 hodin do lednice.
Osobně ale občas houbu nechám klidně 2 dny v pokojové teplotě a taktéž se jí nic nestane, jen ten kefír je posléze opravdu silnější a nejspíše by nechutnal každému. 

Pokud se ti objeví voda na dně skleničky, nevadí to, jen stačí promíchat, jedná se o syrovátku. Pokud objevíš malé kousky, opět se jedná o zdravý prospěšný tvaroh, nic špatného.
Po 24 hodinách obsah promíchej, přeceď přes sítko. Poté houbičky můžeš nebo nemusíš cedit přes sítko, ,,omýt´´ je , já osobně toto dělám jednou za čas cca tak jednou do měsíce, nekdy ani to ne. Vždy usuzuji podle chuti posledního kefíru. 

Pokud máš houbičky vymité popř. přeceděné, tak můžeš vesele  začít ihned s výrobou nového nápoje. Houbičku vrať zpět do opláchnuté skleničky a zalej novým mlékem…opět čekej 24 -48 hodin.

Skleničku vymyj po každé konzumaci. Houbičky propláchni alespoň 1x za 2 týdny. Pokud houbu nevyužíváš, můžeš ji uskladnit v lednici v uzavřené sklenici, aby byla celá ponořená do mléka. Houbu dáš do lednice, za 2 dny vyměníš mléko, pak za týden nebo podle potřeby, když mléko zhoustne. Čím více mléka dáš, tím méně se musíš starat. Po vyndání z lednice, pokud je tam houbička déle jak měsíc, pak následující 1-2 dny nemusí být kefír dobrý – je takový moc kyselý, tak jej 1x – 2x vylij, pak začne houba opět fungovat normálně. Popřípadě můžeš houbičky  skladovat dlouhodobě v mrazáku. Volbu nechám na tobě. 

Pokud máš kefíru, že nevíš co s ním, můžeš dát slepicím, či ostatním zvířátkům nebo můžeš vyrobit žervé sýr  – kefír nalij do cedníku s kapesníčkem a nech protékat tak jeden den, vyteklá syrovátka je velmi zdravá dá se vypít či použít  do kvásku na chléb a to co zůstane v kapesníku, můžeš přisolit, přidat smetanu, bylinky a namazat na pečivo. Rovněž výborná je maska na obličej a vlasy.

Mohu tuto houbu i když mám intoleranci na laktózu? 
Zajisté můžeš, protože kefír z této houby pokud se nechá hezky ,,dozrát´´ tak je s minimálním obsahem laktózy, houba se laktózou, která je obsažena v mléce živí. 

Kdy mohu pít tibetskou houbu? 
Doporučuji kefír pít ráno na lačno nebo večer, jako poslední potrava před spaním.

A co chuť?
Nezalekněte se chuti, na kterou nejste zvyklý, je to zkrátka živý organismus .. člověk dnešní doby si navykl na potraviny mrtvé, tím se ochuzuje o velký kus zdravý prospěšných látek a živin.
Co se týče chuti, tak pokud máš rád/a kyselé věci, kefíry a různé další věci, které jsou na této bázi, tak si myslím, že budeš nadšený/á. Mě osobně to chutná v jakékoliv fázi a velice rád si tento kefír dám např. k večeři před spaním. 

Jak si tento kefír servíruješ? 
Většinou mám rád spojení okurky, ledového salátu, trochu octu, soli, pepře a poté vše pořádně vychladím a servíruji chlazené, v letních dnech je toto opravdu osvobozující.
Hodně jsem si tuto kombinaci zamiloval. 

Pokud tě tento článek zaujal, sdílej ho ostatním a zároveň jestli tě napadá jakýkoliv dotaz, napiš mi a rád ti odpovím. 

To se mi líbí (0)

Prozatím nebyly k příspěvku uděleny žádné komentáře.
Buďte první, kdo jej okomentuje!

Přihlášení

x

x